Verpakkingsinstructies


Gebleken is dat het soms voorkomt dat opgestuurde apparaten beschadigd bij ons (DP Audio Technische Dienst) aankomen. Bijvoorbeeld dat assen van draaiknoppen krom zijn geraakt. Onderdelen die niet al te stevig vast zitten kunnen losraken en daardoor het apparaat beschadigd raakt, zoals deuken en krassen.

Om deze soorten schade zoveel mogelijk te voorkomen, hebben wij besloten om deze handleiding te schrijven met instructies. Wanneer u deze instructie opvolgt dan is de kans minimaal dat uw waardevolle apparatuur beschadigd aankomt.

Benodigdheden:
- Schaar
- Plakband (brede van ongeveer 5 cm)
- Een goede stevige doos. Exacte eisen van de doos vindt u verder in deze handleiding
- Een zak. Kan een ongebruikte vuilniszak zijn.
- Opvulmateriaal. Nadere toelichting vindt u verder in deze handleiding


De doos:
Wanneer een pakket minder dan 10 kg weegt dan volstaat een enkelgolvige doos. Weegt het pakket meer dan 10kg, dan is een dubbelgolvige doos noodzakelijk.
De doos dient verder stevig genoeg te zijn zonder bollingen of dat de hoeken geen hoeken meer zijn.

Enkelgolvig.JPG
Enkelgolvig


Dubbelgolvig.jpg
Dubbelgolvig


De afmetingen van de doos:
Zorg ervoor dat de doos groot genoeg is. Groot genoeg is in ieder geval wanneer dat aan alle zijkanten minimaal 5 tot 10 cm ruimte tussen de doos en het apparaat zit. Dit gemeten vanaf de uiteinden van de knoppen en/of connectoren.
Aan de bovenzijde van het apparaat moet minimaal 5 tot 10 cm zitten. De onderkant volstaat met 5 cm. Dit in verband met stapelen van de pakketten én dat de boenzijde van het apparaat zwakker is dan de onderzijde.


Opvulmateriaal:
Gebruik als eerste mogelijkheid “Farmfill opvulmateriaal” dit zijn kleine stukjes bestaande uit materiaal en lucht. Dit dempt trillingen.
Indien niet voorradig, gebruik dan huis aan huis papier of krantenpapier. U kunt hiervan propjes maken en de ruimten opvullen.
Gebruik géén (overgebleven) piepschuim om reden dat er vaak veel ruimten niet wordt opgevuld en dus de piepschuim kan gaan schuiven met als gevolg dat het apparaat verschuift en die dan beschadigd raakt.
U kunt alleen piepschuim gebruiken wanneer u de originele doos met het originele piepschuim heeft (bewaard). Zowel de doos als het piepschuim zijn in dit geval speciaal op maat gemaakt, zodat het transport goed verloopt.

Opvulmateriaal.jpg
Farmfill opvulmateriaalHet inpakken

De doos plakken:
De bodem: zie figuur

Doos.JPG


Overigens wordt de bodem op dezelfde wijze geplakt als de bovenkant.

Wanneer de bodem is geplakt, kunt u de eerste laag opvulmateriaal in de doos leggen. Stel de doos heeft een hoogte van 25 cm. Het apparaat een hoogte van 15 cm (incl de pootjes) dan kunt u de bodem vullen met een laag van 5 cm en de bovenkant met ook met 5 tot 10 cm.

Nadat u de bodem heeft gevuld, kunt u eerst verder met het apparaat.

Indien het apparaat aansluitingen (zoals luidsprekersaansluitingen en phono aardpunten) heeft, draai deze dan goed vast. Dit is bij de meeste versterkers het geval.

Luidsprekerconnectoren.JPG
De aansluitingen die moeten worden aangedraaid.


Nadat bovenstaand is gebeurd, plaats dan het apparaat in een zak en plak deze vast. De plasticzak voorkomt dat er vulmateriaal in het apparaat komt te zitten en is een extra beschermlaagje.

Nadat de zak om het apparaat is gedaan, legt u het apparaat in de doos op het bodem van de doos waar het vulmateriaal reeds in is gedaan.

U kunt de zijkanten op een zodanige manier opvullen dat alles is opgevuld en er geen gaten meer over zijn. Stamp het opvulmateriaal een beetje aan met name bij de aansluitingen achterop en de (draai)knoppen.

Vervolgens doet u de bovenzijde:

Klap de kleppen van de doos dicht, echter alvorens u deze (definitief) dichtplakt, probeer met gesloten kleppen de doos (het pakket) voorzichtig te kantelen en voorzichtig te rollen (indien niet te zwaar). Wanneer het apparaat zich binnen de doos zich niet verplaatst, u hoort geen gerommel of wat dan ook, dan is de doos goed ingepakt. U kunt de doos aan de bovenzijde dichtplakken zoals ook aan de onderzijde is gebeurd.
U kunt indien nodig de zijkanten nog verstevigen door er een plakband op te plakken.

Wanneer u deze instructies opvolgt, dan zijn wij ervan overtuigt dat de kans dat uw apparaat (waar u zelf zuinig mee bent omgegaan) beschadigd raakt zo klein mogelijk is.

Verpakkingsmateriaal kunt u kopen/bestellen bij http://www.dozencentrale.nl. Er zijn ongetwijfeld ook zaken bij u in de buurt waar u dit kunt kopen.


Bij vragen kunt u ook altijd een e-mail sturen naar: DPAudioTD@kpnmail.nl