Storingsbericht en terugroepactie voor ReVox bandrecorders

Dit storingsbericht geldt voor de meeste modellen ReVox bandrecorders, ook voor de ReVox A77, A700, B77 en PR99 bandrecorders.

Revox PR-99 mk1 mk2 mk3 mkI mkII mkIII Revox B77 A77 G36 mk1 mk2 mk3 mk4 mkI mkII mkIII mkIV

DP Audio Technische Dienst is een Bandrecorder Specialist in Enschede in Twente in Overijssel in Nederland. Pure Analoge opname en weergave apparatuur voor het meest Natuurlijke en Echte Geluid dat er maar is van Studio Kwaliteit. U kunt bij ons terecht om uw bandrecorder te laten repareren, onderhouden, restaureren en reviseren.

Revox heeft meer dan 50 jaar lang 1 van de meest betrouwbare bandrecorders gebouwd met de beste onderdelen voor een lange levensduur en het beste geluid. De meeste Revox bandrecorders zijn nu meer dan 30 jaar. Er zitten onderdelen in alle Revox bandrecorders die na 20 tot 60 jaar storingen vertonen of helemaal kapot gaan.


DP Audio Technische Dienst kan uw ReVox bandrecorder goed repareren voor een betrouwbare, goede en veilige werking.


De volgende storingen ontstaan bij de meeste modellen Revox bandrecorders:

- Er kan een beetje rook uitkomen.
- Soms komt er ook wat knetterend geluid uit.
- Heel soms ontstaat er zelfs brand.
- Neemt te zacht of te hard op.
- Rechter of linker kanaal gaat harder of zachter.
- Rechter of linker kanaal valt soms uit of heeft even geen geluid.
- Kan geen geluid meer opnemen of weergeven.
- Bandsnelheid is niet constant.


Voorbeeld van een onderdeel die altijd vervangen moet worden:


Ontplofte Rifa ontstoorcondensator:

Rifa Kemet PME 271 M 610 Rifa Kemet PME 271 M 610


Nieuwe Rifa ontstoorcondensator:

Rifa Kemet PME 271 M 610


Ondanks de nieuwe Rifa ontstoorcondensatoren nog beter zijn gebruiken wij voor de veiligheid na 30 jaar of meer voor Revox geen nieuwe Rifa ontstoorcondensatoren. Wij gebruiken andere ontstoorcondensatoren met gelijkwaardige specificaties en veiligheidseisen die na einde levensduur op een rustige en veilige manier kapot gaan.

Als uw Revox bandrecorder geen, 1 of meerdere van deze storingen heeft, dan is het verstandig om uw Revox bandrecorder zo spoedig mogelijk door DP Audio Technische Dienst te laten onderzoeken en repareren voor een betrouwbare, goede en veilige werking. Wees uw storing voor en laat uw Revox bandrecorder onderzoeken en repareren om geen gevolgschade aan andere onderdelen te krijgen.


De volgende storingen kunnen ontstaan bij Revox bandrecorders:

- Doet niets.
- Apparaat valt na een onbepaalde tijd uit.
- Kan de banden niet meer trekken.
- Banden blijven te lang doordraaien.
- Remmen werken niet goed.
- Maakt banden kapot.
- Aandrukrollen willen niet omlaag of omhoog.
- 1 of meerdere motoren draaien niet.
- Capstanmotor gaat harder en zachter draaien.
- Bandteller loopt te langzaam of werkt niet meer.
- Meters geven te weinig of te veel aan.
- Hoge tonen zijn zwak.
- Hoge tonen zijn niet meer helder.
- Bassen hebben minder dynamiek.
- Te veel of te weinig lage en/of hoge tonen.
- Weinig tot geen details meer in het geluid.
- Kan de band niet meer wissen.
- Krakende draaiknoppen.
- Draaiknoppen draaien zwaar.
- Draaiknoppen zitten los of wiebelen.
- Krakende drukknoppen.
- Drukknoppen zitten vast of bewegen zwaar.


DP Audio Technische Dienst kan uw ReVox bandrecorder perfect repareren.

Uw Revox bandrecorder is het waard om te laten repareren, onderhouden, restaureren en reviseren voor nog jaren (tientallen jaren) luisterplezier en een goede werking. Als de koppen iets vlak gesleten zijn, dan heeft dat geen invloed op het geluid.


Als uw bandrecorder niet meer dynamisch, helder of detailrijk klinkt, dan kunnen wij uw bandrecorder weer helemaal goed laten klinken en dan zelfs nog beter dan hoe uw bandrecorder uit de fabriek gekomen is.

Na 10 tot 20 jaar gaan veel elektronische onderdelen zoals condensatoren in werking hard achteruit, waardoor uw bandrecorder niet meer dynamisch, helder of detailrijk klinkt. Er zijn tegenwoordig veel betere condensatoren te koop. Om uw bandrecorder goed te laten opnemen en goed geluid te laten weergeven is het nodig dat alle condensatoren vervangen worden als de bandrecorder meer dan 10 jaar is of als u het beste uit uw bandrecorder wilt halen. Er zijn ook veel betere opamps (versterker onderdelen) en transistoren gekomen die ook in uw bandrecorder geplaatst kunnen worden, waardoor in combinatie met betere condensatoren u helemaal het allerbeste geluid uit uw bandrecorder kunt halen. Daarbij zijn er ook nieuwe en betere banden te koop waar het geluid veel harder opgenomen kan worden en als extra voordeel is er dus ook veel minder tot bijna geen ruis meer te horen. Hierna kunt u pas echt horen hoeveel analoge opname apparatuur beter is dan welke digitale opname apparatuur dan ook.

Deze updates en restauraties zijn pure noodzaak voor de echte muziekliefhebbers en helemaal voor opnamestudio's.U kunt ook altijd een e-mail sturen naar: DPAudioTD@kpnmail.nl